måndag 18 februari 2008

Lyxig helgfrukost



På helgen är det alldeles tillåtet att lyxa till frukosten lite extra. Små fluffiga plättar med bär och ricotta passar bra tillsammans med morgontidningen och ett stort glas juice.

Amerikanska pannkakor i plättformat

Det finns tillfällen när det faktiskt är bra att ha en alldeles för gammal spis med gjutjärnsplattor. Den gamla skrovliga ärvda plättlaggen passar utmärkt steka pannkakorna i. Har du inte en plättlagg är smeten så tjock att det går att klicka ut den i en vanlig stekpanna.

Modifierat efter ett recept av Nigella Lawson

3 dl vetemjöl
0,75 dl milt fullkornsvete
2 msk socker
2 tsk bakpulver
1 krm salt
2 ägg
3 dl mjölk
25 g smält smör

Blanda vetemjöl, fullkornsmjöl, socker, bakpulver och salt i en skål. Vispa samman ägg, mjölk och smält smör och rör ner i mjölblandningen. Stek plättar eller små pannkakor i lite smör i en stekpanna eller plättlagg.


Vi serverade med turkisk yoghurt och lättsockrade blåbär samt rårörd jordgubbssylt och ricotta.

2 kommentarer:

lina sa...

Vilka underbara bilder, och vad gott det ser ut!!!!

Lisa sa...

Det smakade gott också!

Jättetrevlig blogg du har, massor med snabba och bra tips!