Hittar man så här härliga grönsaker ska man inte krångla till det och i vårt hem resulterar det oftast i en snabb vardagswok. Hastigt frästa grönsaker med mycket spänst kvar, varsamt kryddade med ingefära och soya. Ibland får lite kyckling eller tunt strimlad lövbiff fräsa med, men som lätt middag fungerar det utmärkt utan.
Till den här rätten behövs egentligen inget recept, välj helt enkelt grönsaker efter säsong och humör, men eftersom jag är ingenjör och gillar att läsa saker i tabellform kunde jag inte låta bli att skriva en ingredienslista:
Snabb grönsakswok
3-4 portioner
1 bunt mangold
3 morötter
1 broccolibukett
1 purjolök
1 paprika
1 näve hackade cashewötter
1 näve färska mungbönsgroddar
½ finhackad chili
1 msk riven ingefära
2 msk soya
2 tsk sesamolja
1 msk risvinäger
2 tsk råsocker
salt
Skiva och dela ner grönsakerna i mindre bitar. Woka grönsakerna hastigt i mycket het panna med lite rapsolja i, börja med morötter och broccoli som tar längst tid och tillsätt därefter mangold, purjolök, paprika och chili. Smaksätt med, soya, sesamolja, risvinäger, råsocker, ingefära och salt. Vänd sist ner mungbönsgroddar och cashewnötter. Servera med klibbigt ris.
lördag 16 februari 2008
Grönsaksfrossa
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar