torsdag 29 maj 2008

Mera sallader





Det är härlig sommarvärme ute och det innebär att det lagats mycket sallader här hemma. Färskpotatisen som för ett par veckor sedan var hutlöst dyr har vuxit till sig i värmen och priset har rasat till vardagsnivå.

Oliver, kapris och soltorkade tomater ger mycket smak och medelhavskänsla till den här salladen. En perfekt snabblagad middag hemma eller på en filt i gröngräset när man vill njuta av solen.

Potatissallad med oliver och kapris

500 g färskpotatis
1/2 dl strimlade soltorkade tomater
1 dl oliver
2 msk kapris
100 g ruccolasallad
färsk basilika eller timjan

1 citron
olivolja, salt och peppar

Borsta och koka färskpotatisen nätt och jämt mjuk och låt den svalna något. Kärna ur oliverna och skölj ruccolasalladen.

Skiva potatisen och blanda med soltorkade tomater, oliver och kapris i en stor skål. Pressa över rikligt med citronsaft och ringla över lite olivolja. Salta, peppra och smaka av. Vänd sist ner ruccolasalladen och färska örter.

Servera tex med stekt eller grillad kycklinglårfilé.

Inga kommentarer: