tisdag 2 september 2008

Stressfri matlagningFöre...


Jag älskar den här sortens mat. Några minuters skalande och hackande och så in i ugnen. Efter en timma har man belönas med en komplett middag och dessutom hunnit läsa tidningen och måla naglarna däremellan.

Jag åt den här rätten hos mina föräldrar för en tid sedan och längtade efter att få prova själv hemma. Jag tror att de ursprungligen hittat receptet i Anna Bergenströms Under valnötsträdet, men receptet nedan är mer av en skiss med fritt utrymme för egna tolkningar. Följ inte receptet slaviskt utan använd grönsaker efter säsong och tycke.

Låt dig inte luras av de ganska enkla ingredienserna. I ugnen sker ren magi och slutresultatet blir saftig bräserad kyckling, ugnsstekta grönsaker och en sås som långsamt fått koka ihop och smakar av vin, örter, vitlök och oliver.


Kyckling och grönsaker i vitvinssky
4 port

800 g kycklinglårfilé
8 potatisar
3 morötter
1 zucchini
1 paprika
3 färska lökar
6 vitlöksklyftor
1 1/2 dl goda oliver
2 1/2 dl vitt vin (jag tog rosé)
rosmarin och timjan
olivolja
salt och peppar

Värm ugnen till 225 grader. Skala potatisen och skär i halvor. Skala morötterna och skär i stavar. Klyfta löken och skär zucchini och paprika i grova bitar. Skala vitlöksklyftorna och kärna ur oliverna (om de har kärnor).

Lägg kycklingen, grönsakerna, vitlöken och oliverna i en stor ugnslångpanna och salta och peppra riklig ovanpå. Strö på rosmarin och timjan, ringla över lite olivolja och häll i vinet. Sätt in långpannan i ugnen ca 50-60 minuter. Toppa eventuellt med mer färska örter innan servering.


Efter...

12 kommentarer:

lina sa...

Åh, så gott! Perfekt när ugnen får sköta jobbet. Måste helt klart testas!!!!

Lisa sa...

Ja, gör det! Det smakar jättegott med minimal arbetsinsats.

carolina sa...

kan tänka mig att det där luktade underbart? :D såg jättegott ut!

Lisa sa...

Carolina: Kul att du hittat hit. Ja, det doftade. Köket känns så hemtrevligt när det doftar bakat eller mat tycker jag.

Erika sa...

Jag brukar göra det där receptet, men då använder jag oftast hela kycklingklubbor, men som du skriver så tager man vad man haver... Fannys örtkyckling tror jag att receptet heter i boken. Supergott. För övrigt rekommenderar jag boken om du inte redan har den.

carolina sa...

klart! det är ju det ni har mig till. choklad är min grej ;)

Lisa sa...

Erika: Tack för tipset om boken. Tyvärr tar "vill ha-listan" aldrig slut :-)

Filibabba sa...

ååh vad gott! o vilken fin blogg! =)

Viktoria Schiöler sa...

Jättebra tips - tack!

Viktoria Schiöler sa...

Jag hyperlänkade till dej - toppenbra påminnelse om ett bra recept (som sagt)!

莫文蔚Karen sa...

That's actually really cool!!AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色

disa sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,色情,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女